Contractonderhandeling
Contracten voor literair werk worden afgesloten op basis van vertrouwen tussen de uitgeverij enerzijds en de auteur anderzijds. Toch leert de praktijk dat voorwaarden kunnen worden aangescherpt en dat royalty’s kunnen worden verhoogd.

Wij adviseren en dragen bij aan de contractonderhandelingen met uw uitgever, filmproducenten, licentienemers en buitenlandse uitgeverijen en/of agenten en sluiten desgewenst de contracten voor u af. Veelal worden de nevenrechten behartigd door de uitgeverij, maar vaak ontbreekt het in- en overzicht voor de auteur.

Op het moment dat de contracten voor uw nevenrechten zijn afgesloten en het boek is gepubliceerd heeft u recht op royalty’s. Wij zorgen ervoor dat de royalty’s op tijd worden uitgekeerd en dat de royaltyoverzichten worden gecontroleerd.

Secretariële en administratieve ondersteuning
Er zijn altijd e-mails of brieven te beantwoorden, de pers moet tijdelijk buiten de deur worden gehouden en uw telefoon moet worden opgenomen. Dat kunnen wij u uit handen nemen. Ook verzorgen wij uw facturen wanneer u een lezing hebt gegeven, of een column hebt verzorgd.

Op uw verzoek beoordelen wij uw publicitaire aanvragen alvorens deze bij u terecht komen. Deze verzoeken ontvangen wij rechtstreeks of via de uitgeverij. De uiteindelijke beslissing ligt bij u als auteur, maar binnen de grenzen die u zelf stelt kunnen wij een groot aantal verzoeken op voorhand voor u beoordelen en afhandelen. Hoe lastig is het vaak niet verzoeken die u rechtstreeks ontvangt af te moeten wijzen. Mocht u toestemming hebben gegeven voor een interview, dan proberen wij dit zo optimaal mogelijk voor u te regelen.

Ondersteuning primaire en secundaire rechten
De contracten zijn getekend, maar waar blijven mijn voorschotten, hoeveel heb ik verkocht in het buitenland? Zo maar wat voorbeelden van vragen die wij regelmatig van auteurs krijgen. Via een geavanceerd rappelsysteem houden wij het gehele financiële en administratieve traject van uw primaire en secundaire rechten voor u in de gaten. Wij zorgen ervoor dat u maandelijks een overzicht ontvangt met daarop per land / per boek de relevante informatie en uitstaande vragen. Dit overzicht stellen wij samen aan de hand van de gegevens uit de contracten en/of royaltyoverzichten.

Daarnaast controleren wij de royaltyoverzichten van de Nederlandse en buitenlandse edities van uw boeken. Uw inkomsten zijn dus altijd inzichtelijk.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch
Buro Text
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close